onsdag 18 december 2013

Vädermagi vid Flosjönäset i December

För snart tre veckor sedan lade jag in om en semesterdag idag onsdagen den 18 december och presenterade med idén om att vi göra en nystart och sova ute natten mellan den 17 och 18 december. Detta sammanföll dessutom med fullmånen vilket inte är helt fel denna mörka årstid. Vi hade dock tillägget "om det skulle bli skapligt väder" och att det skulle lyckas den här tiden på året med flera veckors förbokning är sannerligen en högoddsare. Men inte vet jag vilka bundsförvanter som arbetade för oss denna december - för det har regnat och det har blåst - utom tisdagen och onsdagen den 17 och 18 december! Det är nästan kusligt träffsäkert. Vilken fin kväll det blev - vindstilla och flera plusgrader. Halvarsnorens vatten skvalpade lite lätt mot stranden vid Flosjönäset och ljudet påminde om en sval höstkväll denna midvinternatt i december. Vågskvalp, några gäss på avstånd och en måne som lös upp mörkret gav en surrealistisk känsla för årstiden.
Hur lyckades jag med detta?

Det som däremot slog lite snett var att det blev inte någon enkel promenad ut till själva vindskyddet för där var stigen borta, borta och kvar var ett nyhugget kalhygge där man inte varit så petig med att ta vara på alla träden man fällt. Det var mer som en vandring i Amazonas utan machete och svetten rann i floder när vi var framme efter en vandring som väl egentligen bara var några 100 meter.

Gasolköket låg dessutom kvar hemma i hallen hos pappa men som tur är fick han med sig en kaffepanna och en stekpanna för kebaben. Tevattnet för frukosten kokades i en 33 cl ölburk. Ett tips ifall ni glömmer grytan men får med er ölen...

Nu ser jag fram emot en riktigt grön jul och en fortsatt karriär som magiker.




1 kommentar:

Ylva sa...

Din karriär som magiker går ju strålande, av vädret att döma :-)